ARALIK 2015 – YENİ KİTAP ÖZETİ

Bir ayı da geride bıraktık hatta üstüne utanmadan yıl bile bitti (vayy be 2015’de bitti, yaşlandık valla)

Aralık ayında da yayınevleri ay-yıl umursamadan yeni kitap yağdırmaya devam etti. Şahane kitaplar çıktı. Sizler için ince eleyip sık dokuyarak aralarından seçtik. Hepsi birbirinden değerli ve Ocak ayı kitap listenize eklemenize değecek kitaplar.

Bakalım neler çıkmış…


Bilim Kurgu
Bilim Kurgu
Bilim Kurgu
Bilim Kurgu
Fantastik Kurgu
Fantastik Kurgu
Fantastik Kurgu // ROMAN
Dünya Edebiyatı
Korku
Korku
Çizgi Roman
Çizgi Roman
Çizgi Roman
Manga
Manga
Manga

İTHAKİ YAYINLARI, cümle aleme nispet yaparcasına uzun yıllar sonra Arthur C. Clarke romanı çıkardı. Gelmiş geçmiş en iyi bilim kurgu romanı olarak gösterilen, üzerine yüzlerce makale yazılan ve ders verilen Çocukluğun Sonu‘na nihayet kavuştuk. Okuyun! Okutun!

İthaki bununla da kalmadı. Norveç edebiyatının bilim kurgu dehası Johan Harstad‘ın bol ödüllü romanı Ay’da 172 Saat, Doctor Who’nun ekranlarda yayınlanmamış bir başka hikayesi Dehşet Ağı ve Anthony Ryan’ın Kuzgunun Gölgesi 2. kitabı Kule Efendisi aralık ayında raflardaki yerini aldı.


AKILÇELEN KİTAPLAR, nihayet! Brandon Sanderson’un efsane Sissoylu(Mistborn) serisinin 2. kitabı Kuşatma çıktı! Okuyun! Okutun!

Akılçelen sadece fantastik kurgu değil, mangalarıyla da tanınmış bir yayınevidir. Bu ay iki bomba manga çıkardı. Baş rollerinde Tom Cruise’un oynadığı Edge of Tomorrow filminin hikayesinin kaynağı olan All You Need Is Kill serisinin 2. ve son  cildi çıktı.

Daha güzeli, 13 ciltlik Death Note serisinin hikaye olarak bağımsız 14.cildi çıktı. Ama bu sefer manga değil bildiğiniz roman.  Death Note-Bir Başka Defter Los Angeles BB Cinayetleri çıktı!


BAHADIR İÇEL, Bu ismi bilmeyen varsa büyük kayıp, Türk edebiyatının en iyi kalemlerinden birisini kaçırmışsınız demektir. Bahadır İçel‘in bilim kurgu romanı Benim Adım Z raflarda! İncelemek ve ön okuma için BURAYA alalım.


AYLAK ADAM, bu ay bir James Joyce yayınladı. James Joyce kitapları için özel merasim yapmak gerekir diye düşünüyoruz. Bir James Joyce kitabı daha dilimize kazandırıldı. Vatana millete hayırlı olsun. Finneganın Vahı raflarda!


ŞEREF MANUN. İlk yerli manga serisinin mangakası. Ölüm Tınısı adında seinen mangasının ilk cildini yayınladı. Açıkcası heyecanlandık, Türk bir çizerden böyle bir iş görmek insanı heyecanlandırıyor.  HEYYY MANGACILAR ! Alın bu mangayı, okuyun-okutun.

Share
Yazan:
KurguSanat

Recent Posts

The Batman Filminden Yeni Fragman Yayınlandı: The Bat and The Cat

Büyük heyecanla beklenen The Batman filmi için "The Bat and The Cat" adında yepyeni bir…

28 Aralık 2021

Rockstar, ‘Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition’ın Bu Yıl Geleceğini Onayladı

Rockstar Games , Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition'ın yakında piyasaya sürüleceğini…

8 Ekim 2021

Sandman Çizgi Romanından Uyarlanan Diziden İlk Fragman Yayınlandı

The Sandman dizisinden ilk fragmanı yayınlandı. Neil Gaiman’ın popüler çizgi roman serisinden uyarlanan diziye ilk…

24 Eylül 2021

Zaman Çarkı Dizisinden İlk Fragman Yayınlandı

Robert Jordan'ın epik fantastik roman serisi Zaman Çarkı (The Wheel of Time) Amazon'un yapımcılığı ile…

10 Eylül 2021

Diablo 2: Resurrected Oyununun Çıkış Tarihi Açıklandı + Yeni Fragman

Yenilenen grafikleriyle Diablo 2: Resurrected oyunundan muhteşem bir fragman yayınlandı. Ayrıca artık bir çıkış tarihi…

13 Haziran 2021

Berserk’in Yazarı KENTARO MIURA Vefat Etti

Tarihin en başarılı manga serilerinden Berserk'ün mangakası Kentaro Miura vefat etti.

12 Mayıs 2021