Kasım gene bizi yanıltmadı ve her sene olduğu gibi muhteşem kitaplar yağdırdı. Bu muhteşem kitaplardan en önemlisi, 25 sene sonra yeni edisyonuyla, İthaki Bilimkurgu Klasikleri dizisinin bir parçası olarak geri dönen Ben, Robot oldu. Asimov okumak için yanıp tutuşan bir nesil için muhteşem oldu.
Bakalım Kasım ayında çıkmış yeni kitaplardan sizler için seçtiklerimiz hangileriymiş?
ROMANLAR
Ejderha Mızrağı serisinin 3-4 ve 6 kitapları olarak değerlendirebileceğimiz ‘Efsaneler’ serisi arayı çok açmadan hazırlandı ve raflardaki yerini aldı.
David Eddigs’in ölümsüz eseri Malloryon eski çocuksu kapaklar yerine seriye yakışır kapaklarla yeni baskı yaptı.
Ben, Robot, 25 sene sonra yeni edisyonuyla, İthaki Bilimkurgu Klasikleri dizisinin bir parçası olarak geri döndü.
Kudret, Ann Leckie’in Hugo, Nebula, Arthur C. Clarke, BSFA ve Locus ödüllü bilimkurgu kitabı ‘Adalet’in devamı raflardaki yerini aldı. Bu seriye dikkat edin!
Dune Çocukları, İthaki Bilimkurgu Klasikleri serisinin 16.kitabı, Frank Herbert’in Dune serisinin 3.kitabı raflardaki yerini aldı.
Alfa Ayının Kabileleri, nihayet tekrar baskı yaptı. Yıllar önce Metis Bilimkurgu’dan çıkan ama takip eden yıllarda bir türlü tekrar baskı yapmayan Philip K. Dick’in belki de en önemli eserlerinden birisine kavuştuk. Darısı diğer Philip K. Dick romanlarının başına.
Sıcak Kafa, Akıllı Filintalar’dan tanıdığımız Afşin Kum’un ilk romanı. Muazzam yaratıcı bir yazar olarak sitede çok güzel işler çıkarıyordu. Sıcak Kafa’da bu sıradışı yazarın kafasından çıkan sıradışı bir bilimkurgu.
Karabasan, korku-gerilim türünün son yıllardaki en üretken yazarı ve ülkemizde de geniş bir takipçisi olan Wulf Dorn’un son kitabıdır. Kasım ayı içindeki İstanbul Kitap Fuarı’nda imza günü yaptı ve oldukça büyük ilgi gördü. Yüzlerce kişi imza almak için saatlerce bekledi. Karabasan psikolojik gerilim türünün güzel bir örneği, meraklılarını kesinlikle tatmin edecektir.
Süperpoze, David Walton’un ülkemizde yayınlanan ilk romandır. Philip K. Dick 2008 En İyi Roman ödülü kazanan yazar, Süperpoze’de bizi Kuantum’un heyecanlı dünyasına götürüyor. Bilimkurgu olarak tanımlansa da bir polisiye romanın tüm gizem ve suç ikilemini taşıyor. Kasım ayının en sıradışı kitaplarından birisi olarak listedeki yerini aldı.
Vatrek ve Akbaba, Borge Luis Borges dünya edebiyatından seçerek oluşturduğu 30 kitaplık Babil Kitaplığı’nı Kırmızı Kedi Yayınevi tekrardan yayınlamaya başlamıştı. Sıra 13 ve 14. kitaplara geldi.
ÇİZGİ ROMAN – MANGA
Batman Hush, son yıllarda çokça övülen ve Batman çizgi roman serileri içinde parmakla gösterilen serilerden bir tanesidir. Bu seriyi sonunda Türkçe olarak okuyabiliyoruz.
Watchmen, Alan Moore ve Dave Gibbons’ın 80’lerde kaleme aldığı ve hikaye anlatım tarzı ile çizgi roman kavramını sil baştan değiştiren çok önemli bir çizgi romandır. Yıllar sonra tekrar raflardaki yerini aldı.
Sandman Bebek Evi, gelmiş geçmiş en başarılı çizgi roman serilerinden birisi olan SANDMAN’in ikinci cildidir. Yeni kapağı ve çevirisi ile İthaki Yayınları tarafından tekrar yayınlanmaya başlandı.
Marvel Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey, Marvel kahramanlarını kısa kısa ama bilinmesi gereken her şeyi ile anlatan, kahramanlar hakkında çoğu yerde anlatılmayan kısa kısa notlar bulabileceğiniz güzel bir kaynak.
One-Punch Man‘i sonunda birisi yayınlamayı akıl etti. Son yılların fenomen mangası. Bir anti kahraman hikayesi,
Yorum Yaz