Düşünün ki aynı anda 6 kitap yazabilen bir yazar. Hatta hobi olarak boş zamanlarında dikiş nakış gibi novella yazan bir adam. Biz düşündükçe düşünüyoruz…düşünüyoruz…düşünüyoruz. Sonuç, adam tam bir ucube. Zihnini altıya bölebilen ve aynı anda altı farklı dünyayı konuşturabilen bir adamdan bahsediyoruz. İlk kitabı Elantris’i yazdıktan sonra deyim yerindeyse zihni patladı.
Dünya’da fenomen olan Mistborn üçlemesini bitirdi. Robert Jordan’ın vefatından sonra Zaman Çarkı serisini bitirmesi için seçildi –ki bu her yazara nasip olacak bir iş değildir- ve 14 Ciltlik serinin sonunu görebilmemizi sağladı.
2005’de Elantris ile başlayan yazarlık kariyeri boyunca 20 kitap yazdı. Bu kitapların bir çoğu British Fantasy, HUGO, World Science Fiction Convention gibi dünya çapında prestijli ödüllere layık görüldü.
Yıllık 2 kitap ortalaması olan bu kadar üretken ve başarılı bir yazarı türk okuyucular 2014 e kadar sadece Arkadaş Yayınları’ndan çıkan Elantris ile tanımak zorunda bırakıldı. Edebi ve kurgu anlamında bu kadar iyi bir yazarı yayınevlerinin pas geçmesi konusunu ise hiç açmıyorum
Her ne olduysa 2014 yılına gelindiğinde oldu. Akılçelen Kitaplar, DEX ve Doğan Egmond eteklerideki taşları döktüler ve 4 yeni Brandon Sanderson serisini bizimle buluşturdular
Mistborn (Sissoylu), Stormlight Archive (Fırtınaışığı Arşivi), Ritmatist ve The Reckoners (DEX ve Doğan Egmond bu seri adlarını türkçeleştirmedi) serilerinin ilk kitapları raflardaki yerini aldı.
Bu dört serinin 2. kitaplarını görebilmek umudu ile hatta bu 2. kitapları Brandon Sanderson TUYAP da imza günü yapsa ne güzel olur. Buradan Doğan ve Akılçelen’e sesleniyoruz! getirin artık şu adamı Türkiye’ye…
Türk fantastik kurgu severleri olarak, son 10 yılın en iyi çıkış yapmış, Fırtınaışığı ve Sissoylu gibi iki muhteşem seriye imza atmış, bununla yetinmeyip Zaman Çarkı’nı bitirmiş, üstüne “Boş zamanlarında” dolu kitap yazmış bu adamın bütün kitaplarını okumayı hak ediyoruz.
Yorum Yaz